vlag Groningen (Groningse vlag)

Ruime keuze Groningse vlaggen, koop uw Groningse vlag op vlaggen.nl en u bent verzekerd van :
√ Scherpe prijs
√ Hoge kwaliteit
√ Snelle levering
√ Eenvoudig te bestellenBeschikbaarheid: In voorraad

vanaf: € 7,50

* Verplichte velden

vanaf: € 7,50

vlag Groningen

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • vlag Groningen
  • wapen van Groningen
 

Meer informatie

Materiaal en afwerking vlag Groningen

Vlaggen.nl besteedt veel aandacht aan het afzomen van de vlaggen, dit bepaalt immers de sterkte van de vlag. De Groningse vlag wordt rondom dubbelnaalds gezoomd, aan de mastzijde 50mm band en ingenaaid koord 4mm (uitstekend van de helft van de mastzijde) Lus van 3cm plat. De vlag wordt gemaakt van het oersterke scheepsvlaggendoek (spunwol). De sterkste doeksoort in de markt. Dit vlaggendoek is onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand.

Ontstaan Vlag Groningen

De provincie Groningen heeft sinds 1950 een eigen vlag. De vlag van Groningen vertoont gelijkenis met de vlaggen van de Scandinavische landen. Deze gelijkenis is niet toevallig: het is een verwijzing naar de handelsrelatie met die landen die al bestaat vanaf de Middeleeuwen.

In tegenstelling tot de Scandinavische vlaggen, staat het kruis bij de Groningse vlag in het midden. Het groene kruis in het midden staat symbool voor de centrale positie van de stad Groningen. De rode en blauwe vlakken verwijzen naar de Ommelanden: de gebieden rond de stad Groningen