Vlag kopen

Resultaat 1–16 van de 178 resultaten wordt getoond


Vlaggen.nl: de vlaggenspecialist.

De beste vlaggen, voor elke gelegenheid

Bestel standaard landenvlaggen, provincievlaggen, Nederlandse vlaggen of gemeentevlaggen in diverse afmetingen. Binnen enkele muisklikken bestelt, gemakkelijk en vertrouwd. Wij zullen de bestelling zo snel mogelijk te verzenden, zodat de vlag uit kan!

Lees meer over ons aanbod. Of maak hieronder een keuze.

Nederlandse vlaggen
De trots van elke Nederlander is uiteraard de Nederlandse vlag. Bestel hem op vlaggen.nl: wij hebben hem in maar liefst twee verschillende soorten. Uiteraard hebben wij de officiële Nederlandse vlag, maar we hebben ook de uitvoering met een Marine Blauwe kleur (donker blauw). De kleur is niet de officiële maar wordt wel vaak gezien als zeer chique. Onze producten worden uitsluitend in topkwaliteit, dat willen zeggen in SPUN polyester, geleverd. Dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en boven in een lus, de zogenaamde marine uitvoering. Bestel hieronder uw Nederlandse vlaggen

Internationale vlaggen
Buitenlandse gasten gastvrij ontvangen? Dan raden wij aan een internationale vlag te kopen. Gasten zijn nog nooit zo hartelijk ontvangen! De voordelen van onze vlaggen op een rijtje:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Mastvlaggen in diverse afmetingen met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Wij leveren uitsluitend in topkwaliteit, met een zwaarder doek dan gebruikelijk. Het is de sterkste kwaliteit in de markt. Onze vlaggen zijn dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en boven in een lus, de zogenaamde marine uitvoering.

Provincievlag
Trots op uw provincie? Bestel dan een provincievlag te kopen bij vlaggen.nl.  Onze provinciale vlaggen worden in diverse afmetingen aangeboden op deze website.

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Mastvlaggen in diverse afmetingen met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Ook de provincievlaggen worden gemaakt van spunpolyester in de hoogste kwaliteit. Het is een zwaarder doek, de sterkste kwaliteit in de markt. Alle producten zijn dubbelnaalds gezoomd en afgewerkt met broekingband, koord en bovenin een lus, de zogenaamde marine uitvoering. Hieronder kunt u onze provincievlag kopen.

Gemeentevlag
Met een gemeentevlag ben je herkenbaar als trotse ingezetene van de gemeente. Bestel een gemeentevlag bij vlaggen.nl.  Onze gemeentelijke vlaggen worden in diverse afmetingen aangeboden op deze website.

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Mastvlaggen in diverse afmetingen met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

 

 

Veelgestelde vragen

 1. Het woord vlag is afkomstig uit het Germaans (Teutonen) en werd al in de 15de en 16de eeuw gebruikt in diverse Europese taalgebieden. Zo is er in het Engels sprake van ‘Flag‘; in het Zweeds van ‘Flagg‘; in het Duits van Flagge. Het woord werd gebruikt om een stuk doek of soortgelijke materiaal aan te duiden waarop men een persoonlijk teken van een persoon, legeronderdeel of land had aangebracht.

  Net als wapenschilden, zijn het vereenvoudigde emblemen of tekens die een symbolieke waarde hebben gekregen. Symbolen die een inspiratiebron kunnen zijn van saamhorigheid tussen mensen onderling, of dat nu een stad is, een hele natie of alleen maar een familie.Men kan dus zeggen dat het eigenlijk gaat om een soort herkenningssymbool.

  De vraag: wie was er nu het eerst, de kip of het ei?. Kan men ook stellen in de vorm van: Wat was er nu het eerst, de vlag of het wapen? Een vaststaand antwoord op deze vraag is niet te geven. Al heel vroeg was de mens er zich van bewust dat hij zijn grondgebied of dat van zijn stam op een bepaalde manier moest afbakenen om duidelijk te maken aan eventuele indringers: “handen af, dit is van mij“. Al in de prehistorie maakten wij rotstekeningen van vlaggen.

 2. Vlaggen die in weer en wind buiten in een vlaggenmast hangen hebben een gemiddelde levensduur, bij representatief vlaggen, van ca. 3 tot 5 maanden. Wanneer de vlag op een niet winderig hoek staat zal deze uiteraard langer meegaan. Ook speelt de geografische ligging een rol. Vlaggen op het strand of aan de kust zullen uiteraard sneller aan vervanging toe zijn, dan in het binnenland.

  Kleinere vlaggen aan de gevel hoeven doorgaans niet zo vaak te worden vervangen. Maar vlaggen slijten dus wel.

 3. Mensen vragen zich vaak af waarom de vlag na zonsondergang niet mag blijven hangen. Volgens het protocol van de vlagregels mag een vlag niet in het donker buiten hangen uit respect voor de vlag, die moet je niet in het duister laten hangen.

  Lees meer

  vlag Nederland met Oranje wimpel