Gemeentevlaggen

Resultaat 1–16 van de 330 resultaten wordt getoond


Gemeentevlaggen bij Vlaggen.nl

De mooiste gemeentevlag bestel je bij de specialist

Vlaggen.nl is meer dan 35 jaar specialist in Gemeentevlaggen. Klanten kiezen voor ons vanwege de kwaliteit van onze producten, de kennis die wij hebben, de service die wij bieden en de snelheid waarmee wij leveren.

Laat zien dat u trots bent op uw gemeente

Trotse en betrokken inwoners van de gemeente, hebben een gemeentevlag. Een mooi en opvallend statement, wat zal opvallen in de buurt. De gemeentevlaggen in ons assortiment zijn uitsluitend van de beste kwaliteit. Zo blijft de vlag er piekfijn uitzien.

Bestel direct online of lees meer voor meer informatie

Wat “mag” met een gemeentevlag?

Met een gemeentevlag mag het hele jaar door gevlagd worden. Er bestaan geen directe regels voor hijsen en neerhalen van de vlag, maar het wordt over het algemeen netjes gevonden de vlag ‘s avonds binnen te halen. Wel bestaan er regels voor het vlaggen in combinatie met andere vlaggen. Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Als er wordt gevlagd met een gemeentevlag, in combinatie met de Nederlandse vlag, dan hoort de Nederlandse vlag aan de rechterkant, gezien met de rug naar het gebouw, te worden gehesen.

Bij drie vlaggen hangt de Nederlandse vlag centraal

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Als de provinciale en de gemeentelijke vlag naast de Nederlandse vlag komen, is de opstelling in het algemeen (met de rug naar het gebouw): gemeentelijke vlag links, Nederlandse vlag midden, provinciale vlag rechts. Alleen als het een gemeentelijke aangelegenheid betreft, is de volgorde omgekeerd.

Als naast de Nederlandse vlag ook nog vlaggen van andere landen worden gehesen, blijft de gemeentevlag links hangen.  Voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend, waarbij nog steeds de Nederlandse vlag in het midden komt.

Veelgestelde vragen

  1. Op 1 januari 2022 telt Nederland 345 gemeenten. Het is niet vanzelfsprekend dat er dan dus ook 345 gemeentevlaggen zijn, zo heeft niet elke gemeente hun eigen vlag.