vlag Groot-Brittannië (Union Jack) Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Groot-Brittannië / Union Jack:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Groot-Brittannië / Union Jack

De vlag is het internationale symbool van het verenigd koninkrijk. Het is daarom van belang dat de vlag, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?

• Kleurvastheid van de Vlag
• UV-Bestendig
• Duurzaamheid
• Snelle levering
• Scherpe prijs
• Hoge klanttevredenheid

Bestel daarom nu uw Britse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Toepassingen van de Britse vlag

Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit Groot-Brittannië bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.

• Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
• Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
• Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
• Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf

Protocol voor hijsen van de Britse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Groot-Brittannië behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Geschiedenis Britse vlag

Sinds de oprichting van het Verenigd Koninkrijk in 1801 is de Britse vlag in de vorm van de Union Jack de officiële nationale vlag. Bij de kroning van Jacobus VI van Schotland als koning Jacobus I van Engeland werd de basis gelegd voor de huidige Britse vlag. De Union Flag was een directe combinatie van de Engelse- (rode Sint Joriskruis) op de Schotse vlag (blauw met het Sint-Andrieskruis). Bij de vereniging van de kronen van Groot-Brittannië en Ierland, waarmee het Verenigde Koninkrijk (van Groot-Brittannië en Ierland) ontstond, werd het rode Sint-Patrickkruis bovenop de eerdere Union Flag gelegd. Met het toevoegen van het rode Sint-Patrickkruis ontstond de tot op de dag van vandaag gebruikte Britse vlag. De vlag van het Verenigd Koninkrijk of de Union Flag, ook wel de Union Jack genoemd, is de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk en werd in heel het Britse Rijk als Britse vlag gebruikt. De vlag behoudt een officiële of semiofficiële status in vele landen van het Gemenebest van Naties.

Het land ervoer, net als de rest van West-Europa, sterke economische groei in de tweede helft van de twintigste eeuw. De Britse economie ontwikkelde zich met name sterk in de dienstensector en de hoofdstad Londen groeide uit tot het grootste financiële centrum in Europa. De Britten stemden er in 2016 per referendum voor de Europese Unie te verlaten. Die uittreding (de brexit) vond plaats in 2020, waarna een onderhandelingsproces met Europa begon over de toekomstige betrekkingen

  1. De nationale vlag van het Verenigd Koninkrij (Groot-Brittannië) is een driekleur, bestaande uit wit, blauw en rood. In onderstaande tabel vindt u de PMS nummers.

    Kleurcodering Wit Rood Blauw
    Pantone Wit 186c 280c
  2. De benaming Union Jack is niet correct want jack betekent geus. Een geus is een vlag die in de mast van een schip gehesen wordt. De officiële benaming is dan ook de Union Flag. In Canada wordt dezelfde vlag de Royal Union Flag genoemd. De vlag gebruikt op Amerikaanse schepen wordt echter weer de Union Jack genoemd.

Kwaliteit Britse Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Groot-Brittannië.

Koop de vlag van Groot-Brittannië bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Britse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Britse vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Vlaggen uit Groot-Brittannië in alle soorten en maten

De mooiste Britse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Groot-Brittannië

Productsoort

Vlag