Vlag Litouwen Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Litouwen:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Litouwse vlag bij vlaggen.nl

Wil je een Litouwse vlag kopen? Zoek niet verder! De drie banen vlag (Geel, Groen, Rood) bestel je eenvoudig bij Vlaggen.nl heb je ruime keuze uit vlaggen van Litouwen in diverse formaten. Een Vlag Litouwen bestellen gaat gemakkelijk en snel online. Je kiest de gewenste vlag, rekent veilig af, en wij zorgen voor een snelle levering. Daarbij garanderen we altijd vlaggen van de hoogste kwaliteit.

Naast de Litouwse vlag, bieden we bij Vlaggen.nl een brede selectie aan vlaggen. Van provincie- en gemeentevlaggen tot bedrukbare banieren of gevelvlaggen – voor elke vlagbehoefte ben je bij ons aan het juiste adres.

Protocol voor het Vlaggen met de Litouwse Vlag

Het vlaggen met de Litouwse vlag, ook wel bekend als “Dannebrog “, kent specifieke regels. Zo mag de Deense vlag dag en nacht worden getoond, mits de vlag goed verlicht is tijdens de nachtelijke uren. Het is een teken van respect om ervoor te zorgen dat de vlag nooit de grond of vloer raakt.

De Geschiedenis van de Litouwse Vlag

De Litouwse vlag bestaat uit drie gelijke, horizontale banen in de kleurvolgorde geel-groen-rood. De kleuren van de vlag zijn symbolisch en hebben een specifieke betekenis. De gele kleur staat voor de gouden velden van Litouwen, terwijl de groene kleur staat voor de natuur en de rijkdom van Litouwen. De rode kleur staat voor het bloed dat is vergoten tijdens de strijd om de onafhankelijkheid van Litouwen.
De huidige vorm van de vlag werd in 1918 ingevoerd, toen Litouwen na jaren van bezetting door onder andere Rusland en Duitsland onafhankelijk werd. De vlag was in gebruik tijdens de periode van onafhankelijkheid tussen de twee wereldoorlogen. Na de bezetting door de Sovjet-Unie in 1940 werd de vlag verboden en werd het land gedwongen om de rode vlag van de Sovjet-Unie te gebruiken. Na de onafhankelijkheid in 1990 werd de oude vlag hersteld als de nationale vlag van Litouwen. Sinds 2004 is de vlag niet meer aangepast. De kleuren van de Litouwse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt: Geel: 1235 C, Groen: 349 C, Rood: 180 C

Verschillende Bevestigingstypes voor Litouwse Vlaggen

Bij Vlaggen.nl bieden we Litouwse vlaggen aan voor diverse bevestigingstypes. Of je nu een vlaggenstok, vlaggenmast of een vlag voor op de boot zoekt, wij hebben de juiste vlag voor jou. Gebruik de filters om enkel de Litouwse vlaggen te tonen die passen bij jouw specifieke gebruikstype. Daarnaast kun je ook filteren op het gewenste formaat van de vlag.

Redenen om de Litouwse Vlag te Kopen bij Vlaggen.nl

Er zijn meerdere goede redenen om je Vlag Litouwen bij Vlaggen.nl te bestellen. Naast het gemak van online bestellen, veilig betalen, scherpe prijzen en snelle levering, zijn er nog een aantal aspecten die ons uniek maken:

1. Specialist: Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie, zijn we dé specialist op het gebied van de inkoop en verkoop van Litouwse vlaggen. Je kunt dus rekenen op de beste kwaliteit.

2. Familiebedrijf: Als familiebedrijf is de continuïteit van ons bedrijf essentieel. Daarom bieden we de beste service bij jouw bestelling van de Deense vlag.

3. On demand geprint: Al onze Litouwse vlaggen, in elk formaat, worden on demand geprint. Wij leveren de vlag van Litouwen in de volgende formaten:

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Litouwen

Productsoort

Vlag