Vlag Turkije Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Turkije:

✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Vlag Turkije

De vlag Turkije is het internationale symbool Turkije . Het is daarom van belang dat de vlag, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?

✔ Kleurvastheid van de Vlag
✔ UV-Bestendig
✔ Duurzaamheid
✔ Snelle levering
✔ Scherpe prijs
✔ Hoge klanttevredenheid

Bestel daarom nu uw Turkse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Toepassingen van de Turkse vlag

Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit Turkije bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.

✔ Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
✔ Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
✔ Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
✔ Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf

Protocol voor hijsen van de Turkse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Turkije behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Turkse taal bepalend.

Geschiedenis Turkse vlag

Het ontwerp van de Turkse vlag is een directe overname van de vlag van het Ottomaanse Rijk, die in 1844 zijn uiteindelijke vorm kreeg. De Ottomanen gebruikten al sinds de 14e eeuw rode driehoekige vlaggen. In de eeuwen daarna zouden ze steeds meer rechthoekig worden uitgevoerd. Na de Val van Constantinopel in 1453 verscheen er steeds vaker een gouden halve maan op het rode doek. Soms was de halve maan wit. De schilder Jheronimus Bosch (circa 1450-1516) plaatste enkele keren Ottomaanse vlaggen op zijn schilderijen, zoals op Ecce Homo. Deze vlaggen bestonden uit een rood doek met daarop een witte halve maan.

  1. De vlag van Turkije (Türk bayrağı) een rode vlag met een witte krimpende maan en een eveneens witte ster. Aan de linkerzijde van de vlag is een smalle witte verticale band. De vlag is sinds de stichting van Turkije als nationale vlag in gebruik en was daarvoor de vlag van het Ottomaanse Rijk (kleine verschillen daar gelaten).

Kwaliteit Turkse Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Turkije .

Koop de vlag van Turkije bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Turkse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Turkse vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Vlaggen uit Turkije in alle soorten en maten

De mooiste Turkse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Turkije

Productsoort

Vlag