Vlag Drenthe Meer informatie

€ 17,95 (€ 14,83 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Drenthe:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

De Drentse Vlag: Het symbool van de verbondenheid van Drenthe

De Drentse vlag, herkenbaar aan haar rode griffioen op een witte en blauwe achtergrond, is meer dan een stuk stof. Het is een krachtig symbool van de Provincie Drenthe, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze rustige provincie. Bij Vlaggen.nl vind je een breed assortiment aan Drentse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen. Lees meer of bestel direct.

De Rijke Geschiedenis van de Drentse Vlag

De Drentse vlag is historisch diep verankerd in de provincie en is sinds 1947 officieel erkend. De griffioen op de vlag symboliseert waakzaamheid en moed, kenmerken die ook terug te zien zijn in de bewoners van Drenthe.

Hoofdstad Assen en Emmen: Parels van Drenthe

Assen, de hoofdstad van Drenthe, is een stad waar het oude en het nieuwe harmonieus samenkomen. Van het sierlijke Drents Museum, dat een indrukwekkende collectie kunst en geschiedenis huisvest, tot de moderne architectuur van het De Nieuwe Kolk-theatercomplex, Assen straalt een unieke charme uit. Het is ook de thuisbasis van het legendarische TT Circuit Assen, waardoor het een centraal punt is voor motorsportliefhebbers uit de hele wereld.

De stad Emmen, aan de andere kant, biedt haar eigen unieke attracties. De grootste daarvan is Wildlands Adventure Zoo Emmen, een innovatief themapark en dierentuin dat bezoekers onderdompelt in de wereld van wilde dieren en exotische landschappen. Emmen is ook bekend om haar Rensenpark, de voormalige dierentuin die is omgetoverd tot een creatieve hotspot met kunstgalerijen, ateliers, en zelfs een vlindertuin.

Beide steden zijn trots op hun Drentse roots. Van de groene, open ruimtes tot de vriendelijke lokale bevolking, Assen en Emmen belichamen de rustige en gastvrije geest van Drenthe.

Waarom Je Drentse Vlag Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Drentse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

Daarnaast bieden we de Drentse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Drentse Vlag bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een Drentse vlag wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Drentse vlag bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de eenheid en traditie die onze provinciale vlag uitstraalt.

  1. De kleuren van de Drentse vlag zijn wit, blauw en rood.

  2. De kleuren van de Drentse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en hebben geen officiële betekenis.

  3. De huidige vorm van de Drentse vlag werd officieel bevestigd in 1947.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Drentse vlag kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

  6. Hoewel je in theorie een gepersonaliseerde vlag kunt maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële Drentse vlag geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol.

Regio

Drenthe

Productsoort

Vlag