Vlag Friesland Meer informatie

€ 17,95 (€ 14,83 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Friesland:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

De Friese Vlag: Een Symbool van de Provincie Friesland

De Friese vlag, met zijn kenmerkende zeven rode “pompeblêden”, is meer dan een stuk stof. Het is een krachtig symbool van de Provincie Friesland en de Friese cultuur, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van Fryslân. Bij Vlaggen.nl vind je een breed assortiment aan Friese vlaggen, vervaardigd van duurzame, hoogwaardige materialen. Lees meer of bestel direct.

De Rijke Geschiedenis van de Friese Vlag

De Friese vlag draagt een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. De unieke ‘pompeblêden’ symboliseren de zeven oude Friese ‘zeelanden’. Hoewel deze symbolen al lang bestaan, werd de huidige vlag pas in 1957 officieel bevestigd door de Provinciale Staten van Friesland.

De Friese Vlag: Een Symbool van Culturele Trots

Of het nu gaat om het vieren van lokale feestdagen zoals Friesland Dag, of om het tonen van trots in lokale tradities en activiteiten, de Friese vlag is een constante aanwezigheid. De vlag wordt ook uitgehangen tijdens persoonlijke mijlpalen, zoals de bekendmaking van examenresultaten, als een symbool van vreugde en prestatie.

Waarom Je Friese Vlag Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Friese vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

Daarnaast bieden we de Friese vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Friese Vlag bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een Friese vlag wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Friese vlag bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de cultuur en traditie die onze regionale vlag uitstraalt.

  1. De kleuren van de Friese vlag zijn van boven naar beneden: wit, blauw en wit, met zeven rode “pompeblêden” geplaatst in een kruisvormig patroon.

  2. De kleuren van de Friese vlag hebben geen officiële betekenis. De zeven rode “pompeblêden” symboliseren de zeven oude Friese ‘zeelanden’.

  3. De huidige vorm van de Friese vlag werd officieel bevestigd in 1957 door de Provinciale Staten van Friesland.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Friese vlag kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

  6. Hoewel je in theorie een gepersonaliseerde vlag kunt maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële Friese vlag geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol.

Regio

Friesland

Productsoort

Vlag