Vlag Groningen Meer informatie

€ 17,95 (€ 14,83 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Groningen:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

De Groningse Vlag: De trots van Groningen

De Groningse vlag, herkenbaar door haar groen-witte strepen en rode kantelen, is meer dan een lap textiel. Het is een krachtig symbool van de Provincie Groningen, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze dynamische provincie. Bij Vlaggen.nl vind je een breed assortiment aan Groningse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen. Lees meer of bestel direct.

De Rijke Geschiedenis van de Groningse Vlag

De Groningse vlag is historisch diep geworteld in de provincie en is sinds 1950 officieel erkend. De groene strepen en rode kantelen op de vlag symboliseren het Groningse landschap en de stadsmuren, een link die ook terug te vinden is in de geschiedenis van de stad Groningen zelf.

De Stad Groningen: Hart van de Provincie

Groningen, de grootste stad van de provincie en tevens de hoofdstad, is een bruisende stad met een rijke historie. De stad staat bekend om de Martinitoren, de iconische toren die de stad zijn karakteristieke skyline geeft. Daarnaast is de stad bekend om het Groninger Museum, met zijn unieke moderne architectuur en gevarieerde tentoonstellingen. Groningen is ook een echte studentenstad, met de Rijksuniversiteit Groningen, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Nederland, in het hart van de stad. Deze stad is trots op haar Groningse vlag en deze wappert dan ook tijdens provinciale en lokale festiviteiten.

Waarom Je Groningse Vlag Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Groningse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

Daarnaast bieden we de Groningse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Groningse Vlag bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een Groningse vlag wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Groningse vlag bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de eenheid en traditie die onze provinciale vlag uitstraalt.

  1. De kleuren van de Groningse vlag zijn groen, wit en rood.

  2. De kleuren van de Groningse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en symboliseren het Groningse landschap en de stadsmuren.

  3. De huidige vorm van de Groningse vlag werd officieel bevestigd in 1950.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Groningse vlag kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

  6. Hoewel je in theorie een gepersonaliseerde vlag kunt maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële Groningse vlag geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol.

Regio

Groningen

Productsoort

Vlag