Vlag Limburg Meer informatie

€ 17,95 (€ 14,83 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Limburg:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

De Limburgse Vlag: Trots van de provincie Limburg

De Limburgse vlag, herkenbaar aan haar horizontale blauwe en witte banen met de rode leeuw, is meer dan een stuk stof. Het is een krachtig symbool van de Provincie Limburg, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze dynamische provincie. Bij Vlaggen.nl vind je een breed assortiment aan Limburgse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen. Lees meer of bestel direct.

De Rijke Geschiedenis van de Limburgse Vlag

De Limburgse vlag is historisch diep verankerd in de provincie en is sinds 1957 officieel erkend. De leeuw op de vlag symboliseert moed en kracht, kenmerken die ook terug te zien zijn in de bewoners van Limburg.

Het Klimmend Leeuwtje: Maastricht en Limburgse Traditie

Maastricht, de hoofdstad van Limburg, is een stad met een rijke historie en cultuur. Bekend om haar oude stadsmuren, prachtige kerken en levendige stadscentrum, biedt Maastricht een charmante mix van het oude en het nieuwe. Het is ook een stad van festiviteiten – van de traditionele Carnavalvieringen tot het wereldberoemde Preuvenemint, het grootste eetfestival van Nederland.

In Maastricht voel je de bourgondische levensstijl van Limburg. Er is altijd tijd voor een kop koffie op een terras aan het Vrijthof of voor een glas Limburgse wijn aan de oevers van de Maas. Je proeft de rijke cultuur in de lokale delicatessen, van de traditionele ‘vlaai’ tot de speciale ‘zoervleisj’.

Als een van de oudste steden in Nederland, is Maastricht ook een stad van geschiedenis. Van de Romeinse brug over de Maas, de Sint Servaasbrug, tot de indrukwekkende Sint-Pietersberg, Maastricht heeft een rijke geschiedenis die wacht om ontdekt te worden.

Maastricht is ook bekend om zijn hoogstaand onderwijs. De Universiteit Maastricht trekt studenten van over de hele wereld, waardoor de stad een dynamische en internationale sfeer heeft.

Waarom Je Limburgse Vlag Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Limburgse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

Daarnaast bieden we de Limburgse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Limburgse Vlag bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een Limburgse vlag wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Limburgse vlag bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de eenheid en traditie die onze provinciale vlag uitstraalt.

  1. De kleuren van de Limburgse vlag zijn blauw, wit en geel.

  2. De kleuren van de Limburgse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en hebben geen officiële betekenis.

  3. De huidige vorm van de Limburgse vlag werd officieel bevestigd in 1957.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Limburgse vlag kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

  6. Hoewel je in theorie een gepersonaliseerde vlag kunt maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële Limburgse vlag geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol.

Regio

Limburg

Productsoort

Vlag