Vlag Utrecht Meer informatie

€ 17,95 (€ 14,83 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Utrecht:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

De Utrechtse Vlag: De provinciale trots van Utrecht

De Utrechtse vlag, herkenbaar door haar witte kruis op een rood veld, is meer dan een lap textiel. Het is een krachtig symbool van de Provincie Utrecht, een tastbare weerspiegeling van de rijke geschiedenis en unieke identiteit van deze dynamische provincie. Bij Vlaggen.nl vind je een breed assortiment aan Utrechtse vlaggen, vervaardigd van duurzaam, hoogwaardige materialen. Lees meer of bestel direct.

De Rijke Geschiedenis van de Utrechtse Vlag

De Utrechtse vlag is historisch diepgeworteld in de provincie en is sinds 1952 officieel erkend. Het kruis op de vlag symboliseert het bisdom Utrecht, een link die ook terug te vinden is in de geschiedenis van de stad Utrecht zelf.

De Stad Utrecht: Hart van de Provincie

Utrecht, de grootste stad van de provincie en ook de hoofdstad, is een levendige stad met een rijke historie. De stad staat bekend om de Domtoren, het hoogste kerkgebouw van Nederland, die de stad zijn karakteristieke skyline geeft. Daarnaast is de stad bekend om de Oudegracht met zijn unieke werfkelders en gezellige terrassen aan het water. Utrecht is ook een echte studentenstad, met de Universiteit Utrecht, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Nederland, in het hart van de stad. Deze stad is trots op haar Utrechtse vlag en deze wappert dan ook tijdens provinciale en lokale festiviteiten.

Waarom Je Utrechtse Vlag Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlagbehoeften. Wanneer je bij ons een Utrechtse vlag koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze vlaggen zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

Daarnaast bieden we de Utrechtse vlag aan in verschillende formaten, van handzame tafelvlaggen tot indrukwekkende mastvlaggen. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het makkelijk om precies de juiste vlag te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Utrechtse Vlag bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een Utrechtse vlag wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte vlag kunt vinden. Bestel vandaag nog je Utrechtse vlag bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de eenheid en traditie die onze provinciale vlag uitstraalt.

  1. De kleuren van de Utrechtse vlag zijn rood en wit.

  2. De kleuren van de Utrechtse vlag zijn historisch verbonden met de provincie en het bisdom Utrecht, en hebben geen officiële betekenis.

  3. De huidige vorm van de Utrechtse vlag werd officieel bevestigd in 1952.

  4. De vlag wordt uitgehangen op lokale feestdagen en tijdens regionale evenementen, maar ook tijdens persoonlijke vieringen zoals de bekendmaking van examenresultaten.

  5. Je kunt een Utrechtse vlag kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van vlaggen in verschillende formaten en kwaliteiten.

  6. Hoewel je in theorie een gepersonaliseerde vlag kunt maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële Utrechtse vlag geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol.

Regio

Utrecht

Productsoort

Vlag