De Provinciewimpel – Viering van de provinciale verbondheid

Elke provinciewimpel, uniek ontworpen met de kleuren en het wapen van de provincie, is meer dan een decoratieve aanvulling op de provinciale vlag. Het is een teken van verbondenheid en eenheid, een herinnering aan de culturele identiteit van elke provincie binnen Nederland. Bij Vlaggen.nl bieden we een breed assortiment aan provinciewimpels, voor alle twaalf de provincies, vervaardigd van duurzaam en hoogwaardig materiaal. Lees meer of bestel direct.
Lees meer

Toont alle 12 resultaten


De Rijke Geschiedenis van de Provinciewimpels

Elke provincie in Nederland heeft een unieke wimpel, ontworpen met de kenmerkende kleuren en wapens van die provincie. Of het nu gaat om de rode leeuw op de wimpel van Limburg, de gestreepte vlag van Friesland, of het unieke ontwerp van Zeeland, elke wimpel vertelt een verhaal over de geschiedenis en cultuur van die provincie.

De Provinciewimpel: Een Symbool van Verbondenheid en Eenheid

Of het nu gaat om het vieren van provinciale feestdagen of het tonen van trots en loyaliteit op speciale gelegenheden, de provinciewimpel is een onmisbaar symbool. Het voegt een extra dimensie van viering en herkenning toe aan elke gelegenheid waarbij de provinciale vlag wordt gehesen.

Waarom Je Provinciewimpel Kopen bij Vlaggen.nl?

Met meer dan 35 jaar ervaring in de vlaggenindustrie is Vlaggen.nl dé specialist voor al je vlag- en wimpelbehoeften. Als je bij ons een provinciewimpel koopt, kies je voor een product van topkwaliteit. Onze wimpels zijn gemaakt van duurzaam, weerbestendig materiaal, ontworpen om het Nederlandse klimaat te weerstaan.

We bieden provinciewimpels aan voor elke provincie, allemaal in verschillende lengtes, passend bij elke vlag en vlaggenmast. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het gemakkelijk om de juiste wimpel te vinden die je nodig hebt.

Bestel Je Provinciewimpel bij Vlaggen.nl

Vlaggen.nl is de go-to plek voor iedereen die een provinciewimpel wil kopen. Onze hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat je eenvoudig en snel de perfecte wimpel kunt vinden. Bestel vandaag nog je provinciewimpel bij Vlaggen.nl en verbind jezelf met de eenheid en traditie die onze nationale en provinciale symbolen uitstralen.

Veelgestelde vragen

  1. Een provinciewimpel is een lang, smal vlaggenlint, ontworpen in de kleuren en met het wapen van een specifieke provincie van Nederland.
  2. De provinciewimpel kan het hele jaar door worden gebruikt om de trots en verbondenheid met de provincie te tonen.
  3. De lengte van de wimpel hangt af van de lengte van de vlaggenmast. Een goede vuistregel is dat de wimpel ongeveer de helft van de lengte van de vlaggenmast moet zijn.
  4. Om de levensduur van je wimpel te verlengen, is het raadzaam deze binnen te halen in geval van hevige wind of slecht weer. Het kan ook nuttig zijn om de wimpel regelmatig schoon te maken volgens de was instructies.
  5. Je kunt een provinciewimpel kopen bij Vlaggen.nl. We bieden een breed assortiment van wimpels in verschillende lengtes en kwaliteiten voor alle twaalf provincies van Nederland.
  6. Ja, een provinciewimpel kan het hele jaar door worden gebruikt en is niet onderworpen aan de officiële vlagdagen.
  7. Een provincievlag is een rechthoekige vlag die het wapen of een ander ontwerp gerelateerd aan de provincie bevat. Een provinciewimpel is een lang, smal vlaggenlint met dezelfde kleuren en hetzelfde ontwerp als de provincievlag.
  8. Hoewel het mogelijk is om een gepersonaliseerde wimpel te maken, moet je er rekening mee houden dat de officiële provinciewimpel geen wijzigingen of toevoegingen mag hebben volgens het vlagprotocol
  9. Hoewel er geen strikte regels zijn voor wanneer een wimpel moet worden neergehaald, is het gebruikelijk om deze in te halen in geval van slecht weer of ‘s nachts om slijtage te beperken.
  10. Volgens het vlagprotocol mag de Nederlandse vlag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang worden gehesen, tenzij deze aan beide zijden volledig verlicht is. Voor wimpels zijn er geen strikte regels, maar het is aan te raden deze ook ‘s nachts binnen te halen om de levensduur te verlengen.