Wimpel Drenthe afm. 25x300cm
SKU: 10-1965 Meer informatie

€ 39,93 (€ 33,00 Excl. BTW)


Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

De wimpel van Drenthe afmeting 25x300cm mag dag en nacht in de vlaggenmast hangen. Deze oersterke Drentse wimpel is duurzaam, kleurecht, UV-bestendig, eenvoudig en vertrouwd te bestellen en snel in huis! Wordt vervaardigd uit Spunpolyester. De Drentse wimpel wordt compleet geleverd met ophanggarnituur (houten stok met knopjes, voorzien van ophangkoord).

Drentse wimpel

Materiaal en afwerking Drentse wimpel

Bos Vlaggen besteedt veel aandacht aan het afzomen van de wimpels, dit bepaalt immers de sterkte van de wimpel. De Drentse wimpel wordt rondom dubbelnaalds gezoomd en compleet geleverd met ophanggarnituur (houten stok met knopjes, voorzien van ophangkoord). De wimpel wordt gemaakt van het oersterke scheepsvlaggendoek (spunwol) en heeft een lengte van 300 cm. Spunwol is de sterkste doeksoort in de markt, onverslagen qua treksterkte en inscheurweerstand.

Geschiedenis wimpel van Drenthe

Drenthe was in 1947 de eerste Nederlandse provincie met een officiële provincievlag. Daarbij is gekozen voor de witte en rode kleuren van het aartsbisdom Utrecht. Deze keuze werd gemaakt omdat het bestuur van Drenthe daar lange tijd gehuisvest was. Prominent op de Drentse wimpel is een hoekig kasteel geplaatst, deze verwijst naar het kasteel van Coevorden van waaruit in vroegere tijden de wet in Drenthe gehandhaafd werd.

Drentse wimpel kopen?

√ Prachtig afgewerkt met stokje en ophanggarnituur.
√ Scherpe prijs
√ Hoge kwaliteit
√ Snelle levering

Afmetingen 300 × 25 cm
Afwerking

Met Wimpelstokje

Productsoort

Wimpel

Regio

Drenthe